Vi byter varumärke Ogräsfritt blir nu Lucko

2016

SeedSava

SeedSava 
Ett snabbt såhjälpmedel med jämn fröfördelning.

Med Seedsava sparar du frön, tid och pengar. Dessutom får man hälsosammare plantor när avståndet mellan fröerna blir bästa möjliga.

Hur använder man SeedSava?
I förpackningen finns fyra olika behållare för olika storlekar på frön en bas och ett lock. På förpackningen finns en guide för vilken behållare som passar vilket sorts frö.

Först väljer man en fröbehållare efter vad det är man ska så och fäster behållaren på basen.
Häll fröna i koppen på basen och skaka dem lite försiktigt så att fröna sprider ut sig i behållaren. Sätt sedan basen i jorden och dra behållaran ett snäpp fram så ramlar ett frö ut dra sedan behållaren tillbaka för att stänga. Upprepa detta igen och använd merkerna från basens fötter som guide för vart du redan har sått dina frön.

 

2014

HANDIGGER

Handigger är en ergonomisk spade som underlättar belastningen på handled och arm. Handigger är utvecklad för att de med artros och reumatism enkelt ska kunna använda den. Gräv mot dig inte ifrån dig, det är ergonomiskt.

Handigger är en spade med många olika användnings områden. Man kan vända på spaden och få nya användningssätt.

SOLCELLS FONTÄNER

Solcellsfontänerna Proteus och Kleopatra II.

Proteus är en fontän med max lyfthöjd 1,2 meter och har dessutom ett batteri så den kan fungera även när det inte finns någon sol.
Kleopatra II är en fontän med max lyfthöjd 0,9 meter utan batteri.
Mer information kan du hitta i butiken hos respektive produkt.


 


Ogräsharv till hjulhackan. Den skall användas för ogräsbekämpning i olika slags grönsaker i tidigt stadium efter uppkomst. Ogräsharven kan börja att användas när grödan har etablerat sig, ca 4-5cm. Detta kommer att variera på olika slags grödor. Kan användas så längs som grödan får platts under pinnarna. Metoden går ut på att man skall köra när ogräset är litet och de mjuka harvpinnarna sprätter jord i sidled och täcker ogräset. Arbetshastigheten är hög och styrs av hur fort man kan gå helt enkelt. Eller rent av springa. Metoden har använts i ekologiskt spannmål i många år.