Svea och lucko

Nyheter

2018

Ergospade

Planteringsspade med ett helt unikt, ergonomiskt grepp. Handtaget är utformat för att spara på handen och handleden. Ger en känsla av superkrafter! Kraften kommer från din egen arm och axel som du kan uttnyttja på ett helt annat sätt pga detta fantastika grepp!  

Ergospaden har varit under utveckling under flera år och är nu äntligen färdig och finns för försäljning i vår webbutik.

Pendelkratta

Pendelkrattan, som är ett tillbehör till hjulhackan, är en 35 cm bred rensbåge med en kratta bakom. Detta gör att du slipper kratta upp ogräset som du rensat bort och behöver därmed bara köra en gång. Skäret pendlar vilket gör att krattan lyfts upp när du backar så att den inte ska ta i marken och fastna.


Ogräsharv till hjulhackan. Den skall användas för ogräsbekämpning i olika slags grönsaker i tidigt stadium efter uppkomst. Ogräsharven kan börja att användas när grödan har etablerat sig, ca 4-5cm. Detta kommer att variera på olika slags grödor. Kan användas så längs som grödan får platts under pinnarna. Metoden går ut på att man skall köra när ogräset är litet och de mjuka harvpinnarna sprätter jord i sidled och täcker ogräset. Arbetshastigheten är hög och styrs av hur fort man kan gå helt enkelt. Eller rent av springa. Metoden har använts i ekologiskt spannmål i många år.